Nu kan private agere spioner

James Bond er mester spionen over dem alle, specielt når det kommer til finurlige og fantastiske spion-gadgets, er der ikke mange, der kan hamle op med ham. Går man rundt med en lille James Bond i maven, og har lyst til at kaste sig ud som spion, så har man brug for overvågningsudstyr.

Hvis man virkelig vil tage spionage seriøst, er det svært at komme uden om at investere i et spionage kamera. Har man tænkt sig at foretage spionage uden for ens hjem, vil et bærbart spy camera af en art være oplagt. Et bærbart spy camera kan for eksempel være kamufleret som et armbåndsur, en kuglepen eller et par solbriller. De forskellige gadgets fungerer naturligvis også som de ting, de er kamufleret som. Uret virker altså som et almindeligt armbåndsur, kuglepennen kan skrive og solbrillerne kan sagtens bruges som normale solbriller, og det er ikke til at se, at tingene også gemmer på et spionage kamera. Dette gør, at de som bliver optaget ikke fatter mistanke, hvilket er essentielt for en succesfuld overvågning.

Har man planer om at foretage overvågning i sit hjem, på sit kontor eller i et andet rum, vil et skjult kamera kunne udføre jobbet. Et skjult kamera kan være et kamera, som er indbygget i andre ting, der normalt befinder sig i diverse rum. Dette kunne for eksempelvis være i brandalarmer eller vækkeure. Hvis man benytter sig af et sådant skjult kamera, vil personer, som ikke er vant til at befinde sig i rummene ikke fatte nogen mistanke. Vil man derimod overvåge nogen, som kender rummene ud og ind, vil det muligvis blive opdaget, hvis der pludselig står et nyt vækkeur på natbordet. I den situation kan man benytte små, trådløse kameraer, som man kan gemme godt væk, så de ikke bliver opdaget.

Hos Alabazar.dk har de et godt udvalg af spionage udstyr til hobbyspionen.