Et minde for livet


Mange børn og unge går med en drøm om en dag at skulle gå på efterskole. Måske har de ældre søskende, der før har været af sted for efterskole, som har talt rigtig godt om det, og som i et helt år aldrig var hjemme i weekenden, fordi de simpelthen ikke havde lyst til at tage væk fra efterskolen og alle deres venner her. Det er derfor ingen hemmelighed, at populariteten blandt landets efterskoler er rigtig høj. Faktum er bare, at der efterhånden også er rigtig mange efterskoler at vælge imellem – fra alt til efterskoler i Nordsjælland til efterskoler i sønderjylland. Her kan det være godt, at man kigger nærmere på det enkelte barns interesser, så man bedst muligt kan finde den efterskole, som man tror, vil passe det specifikke barn bedst muligt. En god efterskoleoplevelse handler i høj grad om et godt match mellem elev (interesser, behov) og skole (medarbejdere, aktiviteter) og i mindre grad om, hvorvidt barnet befinder sig i Nordsjælland eller sønderjylland. Er barnet interesseret i musik, dans eller teater kunne en anbefaling for eksempel gå til Frøslevlejrens efterskole, som man kan læse mere om her: www.fle-skole.dk.

Det økonomiske prisaspekt

Det er ingen hemmelighed, at det har en økonomisk pris at sende et barn på efterskole, hvorfor det også kan være hensigtsmæssigt at undersøge den eftereskole pris en given efterskole måtte have, så man ved, hvad man går ind til. Dog kan man hævde, at den personlige pris, et barn vinder ved at gå på efterskole er større end den økonomiske efterskole pris. Dette er selvfølgelig en generalisering, men gælder for rigtig mange unge mennesker, der har været af sted på efterskole.
I forhold til ovenstående anbefales det derfor, at man bruger tid på at researche efter de efterskoler, der har de fleste fordele set ud fra ens eget perspektiv.