De fleste har måske allerede hørt, at der snart træder en ny ferielov i kraft. Vi har igennem de sidste mange anvendt den eksisterende ferielov, som langt de fleste af den danske befolkning på arbejdsmarkedet allerede kender. Der har dog været nogle udfordringer med, at nye på arbejdsmarkedet i værste fald næsten har været nødt til at vente i halvandet år på at kunne holde ferie med løn, fordi der har været forskellige perioder for, hvornår ferien skulle optjenes, og hvornår den kunne afholdes. Derfor bliver den gamle ferielov nu udfaset og erstattet af en ny ferielov, hvor der er en meget kortere periode mellem optjening af ferie og muligheden for afholdelse.

Optjen feriedage og brug dem måneden efter

Som med alt andet nyt, så kræver den nye lov også lidt tilvænning for de fleste mennesker på arbejdsmarkedet, og den kan ligeledes være lidt svær at forstå, da der er tale om en ny måde at optjene og bruge sine feriedage på. Indtil nu har det været sådan, at man har optjent ferie i løbet af hele kalenderåret, men det har først været muligt at afholde sine feriedage efter d. 1. maj det efterfølgende år.

Fremover kommer der i stedet til at ske det, at man kan afholde sine feriedage samtidig med, at man faktisk optjener feriedagene. Det betyder helt konkret, at man fra den 1. september 2020 optjener 2,08 feriedage hver måned, så længe man er på det danske arbejdsmarked, og man kan så efterfølgende bruge disse optjente feriedage allerede måneden efter. Fremover slipper man altså for nogle af de problemer, der har været med den nuværende ferielov. Med den nye ferielov kan man afholde sine optjente feriedage måneden efter, at de er optjent, uanset om man er ny på arbejdsmarkedet eller ej, hvilket er en rigtig stor fordel.

Her kan du med fordel læse mere omkring ny ferielov