Der findes et par forskellige typer filtre, der anvendes i ventilationssystemer, og det rigtige filter til dit system afhænger af de specifikke behov i dit anlæg. Den mest almindelige filtertype er HEPA-filteret (High Efficiency Particle Air), som er i stand til at fjerne 99,97 % af partikler på 0,3 mikrometer i størrelse. En anden type filter er aktivt kulfilteret, som ofte anvendes sammen med et HEPA-filter. Aktivkulfiltre er effektive til at fjerne en række luftbårne forurenende stoffer, herunder flygtige organiske forbindelser (VOC’er), røg og lugtgener. Endelig findes der filtre, der er designet til at fjerne specifikke forurenende stoffer, f.eks. bakterier eller vira. Disse filtre anvendes ofte i sundhedsfaciliteter eller andre omgivelser, hvor luftbårne infektioner er et problem. ved at forstå de forskellige typer filtre, der findes, kan du vælge dem, der bedst opfylder behovene i dit anlæg.

Hvorfor skal du bruge filtre til din ventilation?

Der er mange grunde til, at du kan have brug for filtre til din ventilation, men den mest almindelige grund er at fjerne partikler fra luften. Dette kan være vigtigt for både den indendørs og udendørs luftkvalitet og for at beskytte selve dit HVAC-system. Filtre kan også bidrage til at forbedre luftstrømmen og reducere energiomkostningerne.

Er det vigtigt hos fx et firma?

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at have filtre til dit ventilationssystem, men en af de vigtigste grunde er, at det kan bidrage til at forbedre luftkvaliteten indendørs. Dette er især vigtigt i virksomheder, hvor der ofte er mange mennesker på tæt hold. At have ren luft kan være med til at reducere spredningen af sygdomme og gøre medarbejderne mere produktive. Derudover kan filtre hjælpe med at forlænge levetiden for dit HVAC-system ved at forhindre snavs og snavs i at tilstoppe det. Det kan til gengæld hjælpe dig med at spare penge på energiomkostningerne med tiden.

Når du ved alt det, så kan jeg anbefale dantherm filtre.