Lige fra vi er små, bliver vi vænnet til at sidde og nørkle med noget mellem hænderne. Det er vigtigt for den lille babys udvikling af finmotorikken. Desuden er det en sjov, kreativ ting at være fælles om i familien. Endelig kan det være en måde at beskæftige familiens børn, mens mor og far sørger for de praktiske ting i huset. Børnehaver og SFO’er tilbyder alverdens kreative ting, som børnene kan beskæftige sig med. Det er sundt for både fantasien og finmotorikken. Desværre mister mange glæden ved at lave kreative håndsarbejdsting med alderen, når andre vigtige ting bliver praktiseret. For voksne kan skam også have glæde ved at lave håndarbejdsting, der kræver, at de er tilstede i nuet. Det at kunne være tilstede i nuet er et godt værktøj til at mindske stress.

En af de typiske ting, som mange mindre børn bruger tid på, det er perleplader. Det er så hyggelig og nem en beskæftigelse, at det er en sikker hitter i ethvert hjem, børnehave eller SFO. En anden lige så sikker hitter er at lave smykker. At lave smykker er ikke længere kun tilegnet piger. Moden tegner en mand eller dreng, der også gerne må pynte sig. Med Paracord, som er faldskærmsline, kan der laves både feminine og maskuline smykkker. Paracord har den fordel, at det er meget robust, og så fås det i mange smukke farver og tykkelser. Hos Cyberimport er der mange muligheder at vælge imellem, når man vil lave sine egne smukke smykker selv. Se mere om Cyberimports smykkematerialer på https://www.cyberimport.dk/smykkematerialer/snor-og-wire/faldskaermsline-paracord/.

Når man skal i gang med sine smykker bygget op på faldskærmsline, så skal man huske at sikre snoren mod flosning. Det gøres ved at brænde enderne lidt, – og så er man sikret. Cyberimport har et stort udvalg af låse og tilbehør til Paracord. Det er kun fantasien, der sætter begrænsningerne, og der er grobund for mange glade timer med smykkelavning.